Steden

Guardamar del Segura

Guardamar (bewaker van de zee) is een gezellig stadje op 5 minuten rijden van Casa Lemoni. De oude stad werd gebouwd aan de monding van de rivier de Segura en breidde zich langzaam uit naar het zuiden. Guardamar heeft alles wat nodig is voor een geslaagde vakantie zonder extreem druk of toeristisch te zijn. De restanten van de vroegere omwalling en het kasteel, te prooi gevallen aan een grote aardbeving in de 19e eeuw, zijn zeker een bezoek waard. Kuierend langs de lange kustlijn kom je in de vissershaven met zijn vismijn, riviermonding waar je heerlijk eenvoudig de verse vis kan proeven in het restaurant met zicht op de haven. De sportievelingen/durvers kunnen hier terecht voor alle mogelijke watersporten. Voor wie niet altijd wil ‘chillen’ op de fijne witte zandstranden, is het fijn wandelen op de boulevard met zijn restaurants of in het centrum waar het gezellig druk winkelen en vertoeven is. Het park Reina Sofia is voor families met kinderen een echte aanrader met zijn speeltuigen, mooie watertjes en riviertjes, schaduwrijke zones om te wandelen, dieren te voederen of gewoon ‘locals’ te spotten. Op hete dagen is het grote Parque Alfonso XIII met zijn pijnbomen- oorspronkelijk gebouwd als bescherming tegen het oprukkende zand- en zijn kronkelende wandelpaden, een heerlijke plaats om wat af te koelen in de schaduw. Naast een internationale keuken vind je in Guardamar ook een pure mediterrane keuken met gezonde en natuurlijke voeding en veel lokale producten: vers gevangen vis, kreeftjes, paling uit de monding van de Segura …

Stranden in Guardamar

Guardamar beschikt over meer dan 14 km kustlijn met zowel drukbezochte als quasi verlaten stranden, elk met hun eigen authenticiteit. De stranden behoren tot de mooiste van de Costa Blanca omwille van hun zacht fijn wit zand, brede stranden en kristalhelder water. De zachte glooiing zorgt ervoor dat het veilig vertoeven is voor de kinderen. Er zijn goede faciliteiten (toiletten, toegang voor mindervaliden) voorzien. Met maar liefst 8 stranden is er zeker een strand dat bij u past: in het noorden liggen het rustige Los Turales en Los Viveros beiden aan de monding van de rivier de Segura. Rond de haven is er een sports Marina De Las Dunas waar u alle mogelijke watersporten kan beoefenen. Playa centro (vlak bij het centrum) en La Roqueta zijn de meest populaire en drukste stranden, voorzien van strandbars, dicht bij de boulevard met restaurants en bars. Aan de zuidkant van Guardamar vinden we Playa El Moncayo, een rustiger strand, maar ook voorzien van alle comfort (ligzetels, strandbars) en vanuit Casa Lemoni vlot met de fiets of auto bereikbaar. Nog verder zuidelijker liggen de bijna verlaten Playa del Campo en Les Ortiques met duinen en pijnbomen, ideaal voor lange wandelingen met prachtige zichten tot in La Mata en Torrevieja.

Torrevieja

Torrevieja is de voornaamste toeristische kuststad in de regio. Er is altijd iets te beleven, zowel in de zomer als in de winter. De stad is ruim 70 vierkante kilometer groot en heeft ongeveer 20 kilometer stranden.   De stad heeft enorm veel te bieden voor zowel toeristen als bewoners. Er is het bekende shopping centrum Habarenas, de wekelijkse grote markt op vrijdag, het aquapark, een bioscoopcomplex, dancings, de kermis met avondmarkt, een lange pier, de zeedijk, ...  Ook de liefhebber van ongerepte natuur vindt er zijn ding nabij de zoutmeren.   Verder zijn er meerdere mooie parken zoals het Parque de las Naciones net naast de N-332 en het Parque del Molino del Agua met zijn typische watervalletjes.

Elche

Elche (Elx) is een stad die vaak ondergewaardeerd wordt. De stad ligt 20 kilometer landinwaarts van Alicante. Elche is de plek bij uitstek als het gaat om palmbomen. Niet alleen in het stadspark tref je ze massaal aan, iets verderop is er ook nog een volledig park aan gewijd (Jardin Huerto del Cura). Elche is een stad met ruim 200.000 inwoners (en evenveel palmbomen). Historische gebouwen ontbreken hier niet. Er zijn ondermeer de Baños Arabes, het paleis van Altamira en de Torre de la Calahorra. Wil je nog verder terug in de geschiedenis dan kan je net buiten de stad de opgravingen van L’Alcudia bewonderen. Andere aanraders buiten de stad zijn het verlaten stuwmeer Pantano de Elche en de openlucht kunstwerken van Sierra del Ferriol.

Alicante

Veel toeristen kennen Alicante enkel als naam van de luchthaven van hun bestemming. De hoofdstad van de gelijknamige provincie heeft nochtans heel wat meer te bieden.   In deze gezellige kuststad vind je een veelvoud aan winkeltjes, een grote jachthaven, stranden, musea, parken en als absolute topper het kasteel van Santa Barbara boven op een heuvel nabij de kust. Shoppingliefhebbers komen hier aan hun trekken: een klassieke winkel-wandelstraat zoals bij ons vind je er niet maar wel veel fijne winkels kriskras in de kleinere straatjes. Naast de onvermijdelijke Spaanse winkelketen El Corte Ingles zijn ook veel bekende internationale ketens hier terug te vinden, dikwijls toch wel lager geprijsd dan bij ons.  Voor wie een gokje wil wagen is er een casino nabij de jachthaven. En uiteraard kan je in Alicante ook terecht in een van de vele leuke restaurantjes.