Op wandelafstand

Bars, restaurants en winkels

In de buurt van het appartement vindt u restaurants, bars, apotheek, winkeltjes, en een lokaal supermarktje waar u het hoognodige kan vinden. Grote supermarkten zijn er binnen een straal van 10 km. Op nog geen 500 meter van Casa Lemoni bouwt Oasis Beach een modern winkelcentrum, opening voorzien begin 2020.

Zoutmeer en Natuurpark van La Mata

Het zoutmeer van La Mata en bijhorend natuurpark bevinden zich op wandelafstand van ons appartement. Er liggen mooie fiets- en wandelroutes in de omgeving. De beide grote zoutmeren bij La Mata en Torrevieja worden in de volksmond zowel de Salinas als de Lagunas van La Mata en Torrevieja genoemd en zijn beschermd natuurgebied. De zoutmeren zouden een geneeskrachtige werking hebben en het zoutmeer van Torrevieja met zijn roze flamingo’s is een toeristische trekpleister.

Lemon Market - Campo de Guardamar

Deze gezellig drukke zondagsmarkt is een echte aanrader en ligt op wandelafstand van het appartement. De markt vindt plaats tussen de citroenboomgaarden. Ze voorziet in alle verse groenten en lokale voedingsmiddelen, heeft restaurantjes en bars en straalt een unieke sfeer uit. Van heinde en ver komen toeristen en ‘locals’ dan ook naar deze markt. Vers gemaakte paëlla kan u er voor een spotprijs meenemen of ter plaatse opeten. Vroeg komen is de boodschap in de zomermaanden.

Andere markten in de omgeving

Maandag: Elche, Santa Pola & San Pedro del Pinatar. Dinsdag: Orihuela & Alicante. Woensdag: La Mata, Guardamar & San Miguel de Salinas. Donderdag: San Javier, Rojales & Alicante. Vrijdag: Torrevieja, Pilar de la Horada & Los Montesinos. Zaterdag: Santa Pola, Elche, Almoradi, Alicante & Playa Flamenca. Zondag: Campo de Guardamar, Elche, La Marina & Campoverde. Op zondagavond is er ook een mooie avondmarkt in het centrum van Guardamar, met diverse kraampjes, souvenirs, zelfgemaakte juwelen en artisanale lekkernijen.